top of page
4.png
3.png

​Background

This is your About page. This space is a great opportunity to give a full background on who you are, what you do, and what your site has to offer. Your users are genuinely interested in learning more about you, so don't be afraid to share personal anecdotes to create a more friendly quality. Every website has a story, and your visitors want to hear yours. This space is a great opportunity to provide any personal details you want to share with your followers. Include interesting anecdotes and facts to keep readers engaged. Double click on the text box to start editing your content and make sure to add all the relevant details you want site visitors to know. If you're a business, talk about how you started and share your professional journey. Explain your core values, your commitment to customers and how you stand out from the crowd. Add a photo, gallery or video for even more engagement.

decor_1.png
11.png
NGO Changemakers Incubation Scheme eDM V5.jpg
5.png

第三屆計劃内容

計劃時間表

計劃時間:2024 年 3 月 - 2024 年 9 月

6.png

本屆接待機構

decor_3.png
hostlist.png
hostlist.png
hostlist.png

foodpanda是亞洲領先的網上外賣送遞平台,一直致力提供方便、快捷且多元化的食物及生活百貨送遞服務以滿足顧客需求。

一群熱愛教育、環境和文化藝術的推動者,相信廣義的教育就是未來世界的出口,因此希望為本地的生命、文化及環境教育,注入嶄新的元素。他們致力透過創作和體驗式的學習,為生活的日常創造良善的價值,為社會帶來美好的改變。

hostlist.png
hostlist.png

成立於2013年,是獲稅務條例第 88 條豁免繳稅的非牟利慈善機構。機構多年來致力倡議以社區主導、創新的方法,支持本地團體活用城市公共空間,作多元藝術文化及社區創意活動。

一間提供由煮婦製作的即煮餸菜包的社企,希望以社企模式協助婦女就業,推動婦女充權,並推廣健康自煮的飲食文化,實行「自己餐飯自己輕鬆自煮」。

通過團結社會各界的力量,致力推動簡約的有機生活態度;在尊重本土價值的前提下,推動順應自然的生產方式與良知消費,達致一種生生不息、平衡的生活。

13.png
PCD_Timeline (20240604).jpg

計劃簡介會(重溫)

9.png
decor_2.png
第三屆「社會福利機構創革者培育計劃」簡介會(參加者版本).png

計劃簡介會 — 簡報

7.png

申請方法(已截止申請)

你,願意成為創革者嗎?

  • 社福機構的中層管理人員(包括社工或非社工職級皆可)並建議有不少於3年全職工作經驗

  • 需事先取得機構管理層提名

  • 對社福界工作充滿熱情

  • 經常保持追求變革、創新的態度

  • 願意接受挑戰並在新環境學習及體驗工作

  • 願意積極參與及投入在計劃當中

​計劃回顧

第一屆

10.png

第二屆

8.png

​常見問題

1)第三屆計劃將會有多少名創革者參與計劃呢?

答:經過初步遴選、面試等過程後,每屆將會選出5名社福同工參與計劃,成為創革者。

2)第三屆計劃歷時多久呢?

答:第三屆的計劃歷時大約 6 個月,實際參與活動時間大約為 13 - 15 個工作天。

3)參與計劃需要費用嗎?

答:參與本計劃是不需要任何費用的。

4)我可以指定到某一間接待機構進行實習嗎?

答:影子實習開始前,將設有「創革者預備活動:實習安排配對日 + 設計思維速讀」讓創革者及接待機構互相了解及進行配對;配對後的組合將會在整個計劃中一起交流及經歷。

 

5)影子實習的時間表由誰制定呢?

 

答:影子實習分為三個階段(共 64 小時),創革者必須在每個階段的指定期限内完成相關實習時數,影子實習的時間表將由創革者以及相關接待機構共同制定。

12.png
14.png

查詢

SOL-logo-Master_Transparent_230526_Final.png
PCD - Logo.png

Hong Kong Council of Social Service —

Social Welfare Organization Innovator Training Program Working Group

telephone:

2864 2960

bottom of page