【嶄新師徒配對 - 食得喜樂齡美食烹飪大賽2021】

Updated: Sep 30

經過早前一系列豐富的照護食工作坊和簡介會,食得喜樂齡美食烹飪大賽2021終於迎來師徒配對見面嘅環節啦每位入圍機構單位嘅廚師將會帶領兩位學徒一齊備戰10月份嘅決賽!


除咗讓師傅和徒弟作更深入了解外,今次活動更即場教授照護食等級嘅測試方法同比賽貼士 相信在掌握了相關技巧以後,有助他們在決賽環節烹調不同等級照護食時有更優秀表現!


接下來兩個月師傅和徒弟將會携手合作,為決賽做好準備,我地一齊期待各參賽隊伍嘅出色作品啦!


照護食「造星企劃」是<食得喜樂齡美食烹飪大賽2021>的重要環節之一,透過師徒合作培訓學徒成爲照護食界別的明日之星,了解更多比賽資訊 : https://bit.ly/3z0x1BG












#社會企業商務中心 #SEBC #照護食 #carefood #食得喜樂齡美食烹飪大賽 #造星企劃 #長者飲食 #樂齡美食 #吞嚥困難